Vizsgák IV.: Szóbeli

Sziasztok!

A tegnapi nap folyamán sor került a szóbeli vizsgára is.

Azzal szeretném kezdeni, hogy a tanév alatt arra készültünk, hogy összesen 40 tételből kell majd felkészülni. (A és B tételsor, összesen 20 tétel/tételsor) Ám ez a vizsga előtt kevesebb, mint 16 órával derült ki, hogy nem így lesz. Tehát az osztályban volt egy “kis” jogos feszültség a vizsgát illetően. Taglalhatnám, hogy ez kinek a hibája, de nem szeretnék ostorozni senkit sem.

Végül az volt a felállás, hogy csak egy típusú tételsor lesz. Viszont ennek a tételsornak az összetétele nem egyezett meg teljesen az előző tételsorokkal, viszont volt hozzá elegendő forrás az előző tételekből, hogy újra felkészüljünk. (20 tételből kevesebb, mint 24 óra alatt.) Az előnyös az volt, hogy már csak 20 tétel kellett. A hátrány az, hogy voltak olyan új tételek, amiket akkor este kellett hiper sebességgel kidolgozni.

Az új tételek mindegyike teljesen informatika témakörből származott, így nem voltam annyira megijedve.

A vizsgán viszont a 20. tétel húztam (KTV, azaz kábel tv). Amikor kihúztam a tételt, teljesen leblokkoltam. Végül viszont sikerült gond nélkül teljesíteni a szóbeli követelményeit.

A bizonyítvány átadására hétfőn kerül sor. A bizonyítványt én már láttam és 4-es, azaz jó érdemjegy szerepel benne.

Amikor ezt megláttam nagyon megörültem a dolognak; egyrészt, mert rosszabbra számítottam, másrészt pedig, mert realizálódott bennem, hogy végre van egy szakmám.

A továbbiakban nem tervezek tovább tanulni, úgy gondolom, hogy ennyi elég volt.

A jelenlegi szituáció szerint szeretnék magamnak egy kis időt adni még, hogy fejleszthessem az angol nyelvtudásom. Utána pedig jöhet a munka. Ez az idő talán elég lesz ahhoz is, hogy egy két specifikus dolgot is megtanuljak, amivel előnyhöz juthatok.

 

Köszönöm, hogy elolvastad. 🙂

L

A vizsgával kapcsolatos előző bejegyzéseket itt találod: Vizsga 2018

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük